Symboliteorian toinen puoli

>> 14.2.11

Katsottuani vanhaa tekstiäni tunsin sen äärimmäisen epäkelvoksi. Rosemannin teksti on vaikuttanut ymmärrykseeni esimerkiksi siinä määrin, että harkitsen - myös Paulin kehotuksesta - tekeväni kausaliteettiteoriasta ihan oman lukunsa. Olen hieman pettynyt siihen, että tämä tuhoaa aikaisemman via-struktuurini, ja kauhistelen restrukturointi- ja uudelleenkirjoittamistyötä, jonka se vaatii. Tämän vuoksi olenkin palannut taas tutkimusprosessin aiempaan tapaan mieltää symboliteoria kahdessa osassa, Perustan ja Käytön kautta.

Koska symboliteorian perustan restrukturointi näytti olevan niin järkyttävän työlästä ja ahdistuin sen vuoksi, siirryin kirjoittamaan seuraavaa kohtaa. Olen itse asiassa yhdistänyt aikaisemmat luvut dialektisesta lingosta ja jumalallisesta valosta yhdeksi ja samaksi luvuksi, jolla on toistaiseksi työnimike Symbolin käyttö. Tämä siis vastaa dispositiotani tutkimusprosessin siinä vaiheessa, kun en ollut vielä ottanut soteriologista aspektia mukaan työskentelyyn. Ja kuten olen sanonut, voi hyvin olla, että soteriologia jää tästä pois työekonomian (deadline 8.4.!) vuoksi.

Huono tapa. Minulla on - ehkä hieman ärsyttävä - tapa strukturoida tekstiäni väliotsikoiden tapaan, mutta niin, että tämä "väliotsikko" tulee kappaleen alkuun kursiivilla, niin kuin tässä kappaleessa. Sitten kirjoitan tarpeeksi kappaleita, että aihe tulee käsiteltyä. Voi olla, että myöhemmin nämä kursiiviotsikot siirtyvät kunnollisiksi väliotsikoiksi.

Tällä hetkellä symbolikäytön luvussa on seuraavat kursiiviotsikot:
(0. Tietäminen)
1. Materiaalinen johdatus eli aistisesta noeettiseen
2. Erilainen kaltaisuus ja anagogia
3. Jumalan tunteminen ja mystinen yhtymys
4. Jumalallisen valon kontemplaatio
5. Disciplina arcani

Tällä hetkellä olen kohtalaisen luottavainen. Luulen, että saan tämän kyllä kirjoitettua tämän kuukauden aikana.

0 kommenttia:

  © Free Blogger Templates Wild Birds by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP